vineri, 22 martie 2013

Ne pregatim de unire !

In sedinta traditionala de joi a membrilor interesati si activi ai Consiliului Unirii, care a avut loc la Chisinau, au fost discutate chestiunile stabilite la sedinta anterioara si abordata problema agendei de proiecte ale Platformei unioniste pentru anul in curs. Au fost formulate diferite propuneri privind unele proiecte ce pot fi desfasurate prin implicarea membrilor CU, care, pe alocuri, necesita si mijloace financiare ce urmeaza a fi cautate.

Participantii la sedinta au decis sa mobilizeze simpatizantii optiunii unioniste la actiunile preconizate pentru 27 si 30 martie – o conferinta de presa, o depunere de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant la 12.00, pe 27 martie, actiune continuata cu deplasarea celor veniti in centru spre edificiul unde s-a votat Unirea Basarabiei cu Patria-mama pe 27 martie 1918.

Un grup de reprezentanti ai CU vor participa la manifestari dedicate marelui eveniment de acum 95 de ani la Bacau si Bucuresti, Consiliul Unirii primind invitatii si de la Alba Iulia, de la Pitesti.

Pe 30 martie promotorii romanismului vor avea un spectacol de exceptie in aer liber in Scuarul Operei Nationale, cu participarea unei asociatii din Romania, care prezinta scene din luptele daco-romane.

In continuare, membrii Consiliului Unirii isi vor stabili agenda pentru perioada urmatoare si vor informa opinia publica.

La actiunile anuntate sunt asteptati toti cei care sunt convinsi ca drumul celui de-al doilea stat romanesc este spre Unirea cu Romania, care se impune ca un act de dreptate istorica si solutie pentru valorificarea potentialului acestei parti de natiune romaneasca spre binele poporului roman.

Documentele care vor fi facute publice in conferinta de presa vor fi postate si pe site-ul Consiliului Unirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu