marți, 5 februarie 2013

Prioritatea Romaniei : Securizarea frontierei de est a Republicii Moldova !  Exista proiectul romanesc care reclama securizarea frontierei de est a Republicii Moldova , ca urmare a faptului ca in Republica Moldova exista numeric, cei mai multi cetateni romani din afara actualului stat roman.
  Deci necesitatea ca frontiera estica moldoveneasca sa fie sigura este si tine de siguranta cetatenilor romani, ca parte a sigurantei nationale si NATO.
   Romania nu poate sa-si lase descoperiti in est nici cetatenii  si nici restul partenerilor NATO de o siguranta la care statul este responsabil atat prin constitutie cat si prin statut de tara atlantica . Oricate presiuni politice si mediatice ar face Moscova responsabilitatea NATO decurge din 2007 de la Summit-ul de la Bucuresti cand alianta s-a angajat sa "apere" (cititi bine !!) integritatea teritoriala a Republicii Moldova ! si mai e ceva : Romania apara si integritatea administratiei statale, fata de formatul 5+2 care pune in discutie tocmai acest lucru !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu