sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Presedintele Timofti primul voievod roman si european ?



8+1 Voievodate : Regiuni de dezvoltare UE 

         Intrebarea din titlu nu este o retorica ci este o sansa unica a actualei Republici Moldova !
          Despre ce este vorba ?
         In Romania se pregatesc proiecte pentru o regionalizare care sa cuprinda mai multe actuale judete intr-un fel de macrojudet, care conform traditiei noastre statele vechi  se va numi voievodat. 
      Voievodatul urmeaza sa fie condus de un presedinte ales prin vot .
      Mentionam ca , aceleasi nume  de voievodate , pentru  regiuni de dezvoltare europeana ,  s-au adoptat de mai mult timp si in  Polonia, chiar daca acolo nu era o traditie teritoriala de acest gen.
         In acest context istoric de reforma , pentru organizarea romaneasca  in general,  vor fi 8 voievodate , iar Republica Moldova ar reprezenta al 9-lea voievodat respectand marimea teritoriala dar si numarul mediu al  populatiei din voievodatele apartinind statului roman.
         Astfel Presedintele Timofti devine primul presedinte al voievodatului Basarabiei , ceea ce,  cred ca este o cinste atat pentru domnia sa cat si pentru memoria istorica a  inaintasilor nostri .
         Desigur voievodatul se va reorganiza in 7 judete traditionale , iar actualele raioane vor fi echivalate cu plasele care la randul lor vor contine comune  mari compuse din minim 10.000 de locuitori , deci  mai multe sate reunite . 
         Iata ca astfel am gasit formula ideala de integrare a populatiei si teritoriului Republicii Moldova in Europa noastra comuna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu