joi, 9 mai 2013

Declaratii tardive ale lui Rogozin la Tiraspol !


Pentru un viitor mai bun, Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Euroasiatică. De această părere este vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care a fost prezent la manifestaţiile de Ziua Victoriei la Tiraspol.
“Moldova va avea un viitor frumos, doar dacă se va integra în Uniunea Euroasiatică. 9 mai este o zi când ambele maluri ale Nistrului trebuie să-şi amintească istoria comună prin care au trecut”, a declarat Rogozin, potrivit publika.md.
De asemenea, acesta este împotriva declarării zilei de 9 mai drept zi de doliu în Chişinău. ”Astăzi am să plec la Chişinău, mă voi întâlni cu politicienii moldoveni şi le voi spune că nu trebuie să existe o astfel de politică, care să interzică să ţinem minte lucrurile sfinte. Doresc ca Moldova să se întoarcă spre 9 mai, pentru că noi toţi suntem în viaţă, datorită veteranilor”, a adăugat acesta, citat de 24h.md.
 Ceea ce uita Rogozin este ca de ieri moldovenii sunt recunoscuti OFICIAL drept romani de Romania si prin asta nu numai in fosta URSS ci si in  in toata UE , ceea ce readuce situatia inainte de 1949 si 1945 cand nu au existat pasapoarte sovietice acordate romanilor de catre rusi !
  Exista si implicatii practice ale legii, precum accelerarea redobandirii documentelor romanesti si ca noutate si cei din sudul Dunarii si Balcani pot sa ceara cetatenia romana, tocmai pentru ca statul ii recunoaste de acum inainte romani de drept .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu