joi, 11 octombrie 2012

Comunicat de presa de la Consiliul Unirii


Consiliul Unirii vă invită în rândurile sale!

Apel către Congresul al V-lea al Diasporei Republicii Moldova



Stimaţi participanţi,


Consiliul Unirii, constituit în februarie 2012, include în rîndurile sale, prin înscriere benevolă, o seamă de cetăţeni ai Republicii Moldova, plecaţi peste hotare urmare a situaţiei economice şi sociale dificile din societate. Dumneavoastră, în opinia noastră, sunteţi cei mai buni români, care şi-au asumat toate riscurile integrării în ţări străine, pentru a asigura supravieţuirea familiilor lor şi supravieţuirea celui de-al doilea stat românesc, prin mijloace constituind 40 la sută din PIB.

Românii basarabeni au cunoscut viaţa europeană şi – suntem siguri – sunt adepţii ideii de unitate naţională românească şi de reîntregire a neamului românesc drept un deziderat sfânt. Exact această speranţă a Dumneavoastră a condus la votul masiv pe care l-aţi dat în 2009 şi în 2010 pentru forţele declarate proeuropene, care, însă, ajunse la guvernare, au uitat de rolul decisiv al Diasporei în producerea alternanţei democratice la Putere.

Consiliul Unirii a organizat şi sprijinit, în acest an, numeroase acţiuni dedicate datei tragice a destinului românilor din stânga Prutului – 200 de ani de ocupaţie ruso-sovietică. Nici după proclamarea Independenţei, Republica Moldova nu a obţinut o adevărată Renaştere Naţională. Dezamăgiţi şi disperaţi, basarabenii au plecat în lume, asigurând viabilitatea unui stat în care lucrurile nu se îmbunătăţesc.

Se pare că şi actuala Putere, ca şi cea comunistă, ştie doar să manipuleze Diaspora prin slogane stataliste, în scopul egoist de a obţine voturile necesare ca să promoveze sus trădători de interes naţional, în timp ce, de fapt, supravieţuirea celui de-al doilea stat românesc se datorează, de două decenii, remitenţelor gastarbaiterilor şi ale căpşunarilor.

Guvernanţii nu au răspuns, însă, acestei contribuţii financiare şi electorale a imigraţilor noştri prin crearea celor 100 de mii de locuri de muncă promise, a unui cadru juridic, economic şi financiar pentru a valorifica şi proteja investiţiile propriilor cetăţeni în economie, restabilind încrederea în stat prin reducerea corupţiei, a protecţionismului şi a injustiţiei.

Suntem convinşi că românii basarabeni se regăsesc peste hotare în societăţi şi acţiuni comune cu fraţii români, plecaţi şi ei la munci pentru a supravieţui. Noi, Consiliul Unirii, avem o mulţime de asemenea exemple, pe care le-am salutat şi propagat prin resursele ce ne stau la dispoziţie. Noi credem că acel curaj pe care l-aţi demonstrat prin efortul de a răsturna regimul comunist trebuie urmat, consecvent, prin efortul de a vă uni peste hotare - români cu români - şi a cere Unirea celor două state româneşti. Pentru a fi cu toţi românii împreună în comunitatea euratlantică şi a avea un Stat Românesc Unitar comun şi puternic, salvând neamul românesc de urgia din Est, ce ne şantajează continuu şi se împotriveşte dezideratului nostru european.

Numai cu toată românimea vom fi în rând cu lumea civilizată şi ne vom bucura de toate avantajele comunităţii europene, care ne aşteaptă, uniţi între noi.

Consiliul Unirii vă invită alături, să pledăm împreună pentru eliberarea noastră definitivă, pentru lichidarea consecinţelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop şi pentru realizarea aspiraţiei seculare de unitate a românilor.

Chişinău, 11 octombrie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu