marți, 9 octombrie 2012

Romania si Moldova pregatesc blocada gazului rusesc ?


  Vazand ca Federatia Rusa are alte probleme de rezolvat, precum un referendum prin care Belarus , Ucraina si F. Rusa sa se uneasca intr-un stat , aidoma Romaniei , Moldovei Prut-Nistru si Moldova de peste Nistru , revine in actualitatea diplomatiei Bucurestiului si Chiisinaului , problema tezaurului si a retragerii trupelor ruse ! Si pentru ca de peste 20 de ani se behaie in zadar, iata ca a sosit momentul in care actiunea este de preferat neactiunii !!
      Un acord Bucuresti-Chisinau prin care se opreste transportul si prin urmare livrarea de gaz rusesc catre Bulgaria , Grecia si Turcia prin obturarea conductelor ce trec pe teritoriul celor doua state poate pune F. Rusa in pozitia de DREPTI  si buni de PLATA !
     Este ca in cazul unui sofer de TIR care tranziteaza tarile noaste dar acesta a dus in tara lui ceva ce nu e al lui (tezaurul), basca mai vine si cu altii (trupe) care fac dezordini legale si constitutionale pe teritoriul nostru !
      Astfel procedand cele doua state vor obliga F. Rusa la restituirea aurului si la retragerea trupelor de peste Nistru ! Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte !
       Si vazand ca vine iarna rusii vor trebui sa ia in serios aceasta REALA posibilitate, pentru ca daca ei nu mai pot furniza gaz in trei tari importante precum Bulgaria, Grecia si Turcia este foarte posibil ca acestia sa se debranseze de la rusi si sa caute in alta parte gaz!
      Ideea constructiei unei magistrale ocolitoare se poate realiza doar in timp , in orice caz nu in iarna aceasta sau la anul, ci poate in 2014-2015 si asta doar daca s-ar lucra la foc continuu !!
      Asadar, acest articol are si un rol preventiv de avertismant pentru Moscova !
      SOFERUL Putin trebui sa gandeasca cand TRECE cu gazul pe teritoriile  noastre ! Are DATORII NEPLATITE !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu