miercuri, 21 noiembrie 2012

Propunere spre dezbatere : Regiunile de dezvoltare sa fie numite voievodate !



         Azi , Asociatia FAPTE aduce in fata dumneavoastra o problema importanta asupra denumirii noilor regiuni de dezoltare teritoriala , pe care clasa politica incearca sa defineasca.
  Regiunile suna destul de vag si aduce aminte de perioada stalinista, asa ca noi cei de la asociatia FAPTE va propunem in dezbatere publica pe internet , ca sa validati sau sa invalidati denumirea de voievodat, pentru fiecare dintre aceste regiuni.
   Voievodatul face parte din istoria teritoriala a istoriei romanesti ,mai mult conserva si include  judetele , care sunt la fel de tipice administratiei teritoriului romanesc . 

   in atasat cele 8 regiuni se vor numi in felul urmator:
-voievodatul Ardealului;
-voievodatul Partium;
-voievodatul Banatului;
-voievodatul Olteniei;
-voievodatul Munteniei;
-voievodatul Moldovei;
-voievodatul Dunarii de Jos si 
-voievodatul administratiei Centrale (adica Ilfov-Bucuresti) 

      Aceste voievodate vor fi conduse de presedinti alesi (voievozi ??) si nu vor avea competente teritoriale decat in ceea ce priveste fondurile europene de dezvoltare , iar competenta teritoriala   va fi in subordinea Consiliului voievodal al  administratiei Centrale ce va fi subordonat primului ministru sau parlamentului  .
  Astfel se poate rezolva problema cu fondurile europene de dezvoltare , dar si problema teritoriala si a unitatii nationale care, astfel,  nu se pune in discutie .
  Amintim ca si  Polonia a adoptat un tip de administratie in care voievodatele joaca rolul lor !

proponent,
Bagiu Ovidiu Ilie -presedinte FAPTE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu