miercuri, 14 noiembrie 2012

Transnistria in varianta romaneasca !



        Daca rusii si-au numit pe Rogozin "un special" pentru Transnistria, iar Ucraina are si ea de acum incolo  un reprezentant, acest lucru se datoreaza faptului ca atat Kiev-ul si Moscova intuiesc perfect parcursul teritoriului de peste Nistru .
         Ceea ce este de subliniat este ca rusii nu au reusit , in pofida presiunilor , sa obtina de la Chisinau un statut, o recunoastere sau chiar o renuntare teritoriala peste NIstru.
  Si calculele rusilor , conform recensamantului facut tot de ei , nu le da dreptate pentru ca peste 73% din teritoriul respectiv apartine romanilor, iar restul de 8% rusilor si 19% ucrainenilor.
        Este cunoscut faptul ca satele romanesti si cele cu populatie majoritara romaneasca din zona ,  detin in proprietate  suprafete arabile mai mari decat terenul principalelor orase din zona,  acolo unde se inregistreaza aglomeratia de rusi si ucraineni , astfel incat din punct de vedere al apartenentei teritoriale situatia este transata de la bun inceput si pana azi. 
        Si daca privim la populatia ruseasca din zona,  observam ca aceasta este relativ imbatranita , peste 60% este deja trecuta de 60 de ani (adica pensionari ) iar doar 24% este populatie activa, restul fiind minori .
       Astfel intelegem de ce in actualele conditii de separatism Moscova trimite acolo bani :  pentru ca nu exista forta de munca suficienta care sa genereze bunastare si functionarea reala a unui stat, mai ales dupa plecarile in strainatate ale romanilor, care de bine de rau asigurau forta de munca majoritara in industrie , servicii si agricultura. 
         Cu toate ca Bucurestiul nu a batut tobele si nu a sunat  trambitzele diplomatiei , eu am  vehiculat in anul 2008 ideea cumpararii acestui teritoriu ca recompensa pentru finantarile avute de R D Moldoveneasca in perioada cat a fost unita intr-un stat cu regatul Romaniei , dar ideea a fost abandonata din moment ce am aflat ca , de fapt, romanii detin peste trei sferturi din teritoriu, iar rusii au deja o populatie imbatranita in zona.
    Azi,  unica solutie de rezolvare a problemei administrarii teritoriale la Tiraspol , se prezinta prin CREAREA UNUI STAT COMUN intre republicile Romania si Moldova.
     Cineva poate va spune ca Tiraspolul sustinut de Moscova nu va recunoaste unirea, dar noi nu avem nevoie de asta pentru ca unire se face intre doua republici care isi pun impreuna teritoriile, administratia si armata , ori din momentul in care .dupa semnarea in SECRET a UNIRII acel teritoriu DEVINE AUTOMAT si LEGAL un teritoriu administrat de NATO , pentru ca Romania si Moldova nu recunosc Transnistria , ori trupele ruse pe noul teritoriu devenit NATO nu au ce sa mai faca acolo NICI LEGAL , NICI  FORMAL . 
        Pentru cei care nu cunosc,  Germaniile s-au reunificat cu 300.000 de soldati rusi in teritoriul  fostei RDG !!!!
     Celor care nu cunosc bine nici istoria unirii romanilor , amintesc ca unirea Basarabiei s-a facut cu trupe rusesti in teritoriu, unirea Ardealului ,la fel cu trupe austriece si maghiare si chiar unirea Republicii de Banat s-a facut cu trupe sarbesti ce au invadat la un monent dat Timisoara ! 
     Asa ca, eu nu cred ca mai trebuie sa asteptam pomeni de la formatul  5+2 sau de la rusi , care tocmai ei sunt pomanagii , crezand ca vor lua gratis o parte din teritoriu de la RM .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu