vineri, 28 decembrie 2012

Ce vrem : O republica a republicilor sau republicile republicilor ?


 La sfarsit de an , adresez clasei politice de la Bucuresti si Chisinau o intrebare cu foarte multa cadere : Cum e mai bine pentru popor sa avem Republica republicilor, adica una pentru toti sau asa cum e azi , Romania cu o republica Moldova langa ea , derivata si nascuta din prima, si o alta republica peste Nistru nascuta si derivata din cea de-a doua ?
   Aici avem lantul slabiciunilor si al prostiei in egala masura : In 1991 facem o republica Moldova cu cetateni romani majoritari , chiar putem spune ca cetateni romani sunt si au  fost fondatorii actualei Republici Moldova , iar rusii vazand slabiciunea si prostia au impartit si ei la randul lor noua Moldova in doua pentru ca logica e simpla : daca tu nu mai esti cetatean roman si te-ai facut cetatean moldovean atunci ma fac si eu ca rus un cetatean  NISTREAN !! Ce mai conteaza daca e legal sau ilegal important e sa fi, sa te arati ca esti altceva !
     Iata ca sfidarea legii normalitatii a unui stat comun , a adus la randul ei alta sfidare din partea impartitorului cel vechi si nou al romanilor, adica Moscova ! 
    Este o lectie pe care noi am invatat-o si acum o predam si celor din politica !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu