vineri, 14 decembrie 2012

Subiectul zilei : Serbia ! Restituirea bisericilor comunitatilor romanesti/vlahe punct clar in tratativele dintre Romania si Serbia !


   Iata ca,  localiatatea Malainita,  din zona Timocului administrat azi de statul sarb,  nu gaseste pace, chiar daca romanii/vlahi din aceste locuri sunt pasnici si nu au facut niciun razboi de mai bine de 500 de ani .
    Dar , surprinzator , sunt etnicii sarbi a face razboi comunitatii romanesti de aici, prin amenintarea ca noua constructie a clopotnitei bisericii din localitate trebuie demolata. 
   Eu spun ca, asa cum e legea in Serbia , se produce un abuz evident si nu trebuie stat cu mana in buzunar sa primim ceva pomeni. 
   De fapt Asociatia FAPTE din Bucuresti , impreuna cu Scoala Romano-bizantina Ortodoxa se constituie doi piloni de aparare a drepturilor religioase ale  romanilor/vlahi din zona si solicita guvernului Serbiei "RESTUTUIREA TUTUROR BISERICILOR SI LOCASURILOR DE CULT POSEDATE DE COMUNITATILE ROMANESTI/VLAHE DIN ZONA DE DINAINTE DE 1833" !
   Pretindem , de asemenea , ca lista memorandumului semnat intre Bucuresti si Belgrad privind aplicarea drepturilor pentru romani/vlahi in Serbia RESTUTUIREA BISERICILOR AVUTE PANA IN 1833 SA FIE PRECONDITIE MINIMA SI NECESARA  A APLICARII ACORDULUI INTRE SERBIA SI ROMANIA ! 

Semnat ,
Bagiu Ovidiu Ilie presedinte
Asociatia FAPTE si
Scoala Romano-bizantina ortodoxa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu