duminică, 23 decembrie 2012

Republica Moldova, o perspectiva clara !


S-a ajuns la punctul de rascruce si de neintoarcere  pentru Republica Moldova in ceea ce priveste viitorul ei !
  Si cand spun asa,  o fac din constatarea fireasca asupra evenimentelor  care se petrec pe teritoriul fostului stat sovietic .
   Dar, in mod cu totul special , azi se observa  mai bine ca oricand ca Federatia Rusa separa o bucata de teritoriu al republicii TOTAL ILEGAL, iar politicienii de ieri , de azi sau de maine au optiunea TOTAL LEGALA pentru aderarea la Romania, cu teritoriul de la est de Nistru cu tot. 
   Asadar,  de la total ilegal la total legal este doar un pas , dar acest pas face diferenta neta intre ceea ce suntem si ceea ce vom  fi ca stat si ca natiune pe acest pamant !
   Concluzie : Pana si unirea cu Romania , blamata de unii,  este o cale corecta si legala de protectie al teritoriului apartinand statului , vizavi de ilegalitatea in forma continuata creata de armata Moscovei  la Tiraspol .
   Cred ca, a trecut  vremea cand existau politicieni la Bucuresti sau la Chisinau , care se imbatau cu apa rece din Prutul cu pod de flori, sau cu votca ruseasca din import , iar realismul politic  si realitatea de pe teren spun ca , ceea ce trebuie facut cu adevarat este o administratie comuna,  pornind  de la ceea ce i se contesta republicii Moldova de catre rusi : TERITORIUL !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu