luni, 24 decembrie 2012

RM : Aderare clara si veste proasta pentru rusi !



     
      Citeam azi despre asa zisa, dar si mult aclamata de rusi,  impotmolire a Republicii Moldova pe calea aderarii la Uniunea Europeana ! FALS !
      Republica Moldova are sansa aderarii ca stat post-sovietic , dar fara controlul Transnisrtiei -asa cum a aderat Ciprul , pentru ca Federatia Rusa nu se va sinchisi sa plece de la Tiraspol, la fel cum Turcia nu a plecat din Ciprul de Nord (Turcia e NATO  ca si Romania, iar daca rusii ar proclama unilateral independenta Tiraspolului, Romania poate sta la Tiraspol asa cum stau turcii in Ciprul de Nord, cu toate ca aici nu se ocupa un teritoriu strain , ci doar se administreaza unul recunoscut comun cu RM !!!)
     A doua sansa,  este aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana prin aderarea administrativa DIRECTA  la Romania, iar aici aderarea nu depinde de Bruxelles sau de Moscova,  ci doar de voturile in parlamentul de la Chisinau !
     Vestea proasta pentru rusi este ca Romania este pregatita financiar sa faca fata cheltuielilor cu Republica Moldova "FARA AJUTORUL EXTERN SAU AL UNIUNII EUROPENE "! 
       Asadar,  daca mai exista vreun "gagautza" (peiorativ= cascat)  prin republica Moldova care spune ca Romania nu poate , ii spun eu clar si precis ca sigur se poate ! 
       Pentru aceasta noul stat roman are la dispozitie intre 110 si 220 de miliarde de euro (exprimati in RON) , adica mult mai mult decat a pus  toata Uniunea Europeana impreuna cu  FMI  la dispozitia Romaniei !
       Asa ca noi o spunem rusilor pe limba lor, ca sa nu fie vreo eroare de traducere : Da svidania tavarasci ! Noi o facem ! 


             Bagiu Ovidiu Ilie
  TELEFON  0318069849 MOBIL 0720000440
           Presedinte Asociatia FAPTE
                 Bucuresti -Romania
         www.fapte.sacredtreasure.org


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu