miercuri, 5 decembrie 2012

Moldova tot mai constienta de romanitarea si europenitatea ei !


 Lucrurile se succed tot mai repede,  ca intr-un carusel scapat de sub control si certurile interne din parlamentul Chisinaului fac ca politicienii sa nu vada ca imprejurul lor lumea se schimba profund !
  Acum ca Barosso a plecat din  Chisinau , se contureaza clar constiinta apartenetei cetatenilor RM la o limba, la o cultura si la valori INCONTESTABIL EUROPENE , iar presedintele Timofti observa cum RM cedeaza prea usor la cererile rusesti, ceea ce arata ca DECAT SA STAI SINGUR IN BATAIA PUSTII, MAI BINE ESTI UNIT CU CEILALTI EUROPENI AI TAI , care sunt romani ca tine si nu sunt rusi ca ei si care nu iti cer pret mare la gaz, nu iti cer consulate la Tiraspol ,nu iti pune pusca in gat peste Nistru ,  iti cer doar sa fi ca ei, niste  simpli oameni pe la casele lor si care isi vad de treburile lor !
    "Statalistii"  moldoveni corupti nu mai pot justifica functiile intr-un stat separat de cel al Romaniei decat pentru inchiaburire si imbogatire pe banii cetatenilor, ori asta ii pune cu fata la zidul infamiei . 
     Daca in Romania mai exista coruptie , totusi Comisia Europeana are parghii de control si eforturile de curatare a coruptiei dau roade ceea ce inseamna ca se poate si fara coruptie ! La Chisinau nimeni nu controleaza sau cere legalitate,totul este variabil in functie de cine este si cine zice !      
    Iata ca, motivele pentru a uita de cele doua republici foste socialiste si comuniste  si a gandi pentru o singura tara este mai usor si mai eficient , dar si mai util din toate punctele de vedere. 
     Daca am avea vecini pe francezi, italieni sau  germani , Romania si Moldova ar putea ramane doua state separate pentru ca nicio natiune din cele aratate anterior nu vor sa ne fure teritoriu, nu deznationalizeaza , nu doresc ca limba lor sa prevaleze asupra limbii noastre , dar slavii popoare migratoare asta fac de sute de ani , iar noi acum trebuie sa inchidem cercul slabiciunilor si al vulnerabilitatilor ! Ori asta e posibil prin creearea unui stat comun !
      Si daca pentru asta noul stat nu trebuie sa se numeasca nici Romania si nici Moldova ci altfel,  e bine sa se faca si asa ! Sa nu ne uitam la forma,  la ambalaj, ci la continutul pretios care este poporul nostru si limba noastra ! Altceva mai de pret nu avem , decat pe noi insine , credeti-ma 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu