marți, 11 decembrie 2012

Romanii de peste Nistru : victoria noastra infrangerea rusilor !




De aceea rusii nu inghit pe romanii de peste Nistru ! Ei sunt urmasii unui voievodat romanesc ce a combatut alaturi de mongoli pe rusi !

CITITI http://www.ziaristionline.ro/2012/10/26/batalii-uitate-din-istoria-romanilor-raul-kalka-1223-de-cristian-negrea/

AICI  puteti  intelege de ce taratul VLAHO-BULGAR al fratilor ASAN a rezistat si de ce Rusia medievala a cazut 300 de ani sub dominatia mongola !
  Faptul ca voievodul Ploscanea s-a aliat cu mongolii , a facut mai tarziu ca hoardele acestora sa invadeze Ungaria si Polonia dar nu tara valahilor , ci doar pe bulgarii de pe Volga care au fost desfiintati ca stat , si probabil acestia, crestini fiind s-au repliat spre tarile romane din Balcani pentru siguranta si adapost ! 
  Se confirma ca , daca Mihai ASAN era intitulat NREACO (despot) Moldavie in 1273, se intelege ca tara Brodnicilor era vecina cu taratul Asanestilor , probabil un vasalaj , pentru ca altfel nu se explica de ce erau inclusi si bulgarii de pe Volga in acest stat romanesc !
   Sigur pentru rusi este un TABU aceasta pagina de istorie, dar pentru noi este nu numai o victorie de arme dar si EXPLICATIA FUNCTIONARII STATELOR ROMANESTI ALE EPOCII CONDUSE DE UN REGE VALAH cu vasali  voievozi sau principi !

   COMPLETAM INCA O PAGINA ALBA DIN ISTORIA NOASTRA MINUNATA !!
Bagiu Ovidiu Ilie FAPTE Bucuresti 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu