duminică, 2 decembrie 2012

Semi-unire . Regim juridic intre Romania si Moldova !



      Am stat si am calculat tipul de relatii cetatean-stat si am constatat ca intre statul roman si cel moldovean exista un regim de semiunire ! Si asta dupa anul  1991,  indiferent de regimul politic de la Chisinau !
  Cum e treaba aceasta ? Pai, e foarte simplu ! La momentul prabusirii regimului sovietic, cetatenia sovietica a incetat sa mai functioneze si cetatenii RSSM nu au mai avut initial alta cetatenie decat pe cea anterioara , ADICA CETATENIA ROMANA ! 
     Si astfel , din punct de vedere juridic si politic ei apartineau politic ,din acel moment , statului roman, cu statut de cetatean cu resedinta in afara Romaniei. Odata ce a fost proclamata Republica Moldova si de consecinta a fost aplicata cetatenilor romani,  acum  liberi de Moscova , cetatenia moldoveneasca, efectul apartenentei la doua state a fost un fapt implinit . Romania lui Iliescu a procedat cu noua republica de peste Prut ca si cu fosta republica sovietica si nu a inteles in acel moment datoria statului fata de cetatenii ei. 
     De fapt Iliescu nu era un jurist de talie internationala care sa inteleaga datoria lui ca sef de stat fata de aceasta problema. Nici Snegur nu  a inteles capcana ca  o republica separata inseamna o cetatenie separata cu toate consecintele ce decurg din asta . Si astfel regimul de semi-unire juridica si obligatiile politice ale Romaniei fata de catatenii ei a fost pus sub o tacere de tip bolsevic.
    Dar timpul a trecut si noi cei care am studiat in occident si pe la ONU cum e cu problema cetatenilor si incadrarea juridica internationala conform drepturilor omului , acum intelegem perfect ca republicile Romaniei si Moldovei TRAIESC DE PESTE 20 DE ANI UN REGIM DE SEMIUNIRE PRIN APARTENENTA CETATENILOR LA CELE DOUA STATE !
    Pentru ca atunci cand un stat are in alt stat cetateni in numar majoritar asa cum este cazul cetatenilor romani din  Republica Moldova , acel stat este un stat constituit si care functioneaza cu cetateni CARE DAU CARACTERUL DE SEMI- UNIRE !
     Eu stiu ca sunt multi care nu recunosc romanii si cetatenia romana in Republica Moldova, dar asta e problema lor personala, pentru ca in orice tribunal international acestia ar pierde cauza , si mai stiu ca statul roman nu isi respecta atributiunile fata de cetatenii majoritari din R. Moldova, dar si acesta poate pierde pentru pozitie deficitara in acelasi tribunal international ! 
       Iata ca, politica  Bucurestiul dar si a Chisinaului este nevoita sa schimbe pozitia daca nu vor sa plateasca despagubiri enorme fata de cetatenii lor ! Si culmea ambele guverne sunt pedepsite pentru IGNORANTA si neobservarea drepturilor nu de altceva !
       CONCLUZIE : Regimul de semi-unire exista de peste 20 de ani si noi nu trebuie altceva sa facem decat sa depasim conditia politicienilor de azi care sunt vulnerabili de pedeapsa penala pentru nerespectarea drepturilor cetatenesti ! Bagiu FAPTE Bucuresti 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu